Oaia de Rasa Ţurcană

Oaie Turcana

Oaia din rasa Ţurcană este una dintre cele mai populare rase de oi din Romania si nu numai, iar prin multitudinea de tipuri si populatii, distincte între ele şi bine consolidate, poate fi considerată o super rasă de oi. Oaia Turcana vine in mai multe varietati si combinatii, printre care oaia Ţurcana albă (Bele), oaia Oacheşe, oaia Bucălăi, oi Brezate sau oi Mărcuşe. Dintre cele de mai sus cea mai remarcabila este oaia Ţurcană Bucălaie cu părul de pe faţă şi picioare de culoare castanie spre negru.

Detalii

Oile din clasa Ţurcană Bucălaie sunt cel mai des intalnite si crescute in judetul Hunedoara, prin depresiunea Hategului. Viteza de raspandire a acestei rase de oi a fost rapida, astazi fiind intalnita in majoritatea regiunilor tarii noastre si este datorata rezistentei la conditiile meteo nefavorabile de la munte (lâna groasa), vitezei de creştere a mieilor şi rezistenţei.

Oaia Breaza, este intalnita mai des in Valea Jiului, poseda o constitutie mai delicata iar crescatorii de oi o considera ca fiind oaia care produce cel mai mult lapte impreuna cu Oile Ţurcane Creţe din Caransebeş.

Ţurcana Oacheşă este una dintre cele mai frumoase specii de oi de pe la noi, cu o armonie corporala aparte, de culoare alba cu un contur inchis in jurul ochilor si este cel mai des intalnita in Haţeg.

Pentru Informatii:

S.C. Ramot Gil Impex S.R.L.
Ferma de Carantina Bovine "Rasa Pura"


137351 Comuna Petresti, Jud.Dambovita
Sat Coada Izvorului
Administrator: Gheorghe Chivu
E-mail: contact@rasapura.com

 

Centru de Colectare(Carantinare) Animale Vii - Bovine
Autorizatie nr. 176/12.12.2013

Site web dezvoltat de:
Vrei un site? Construim site-uri web incepand de la 99 Euro. Oferim servicii de gazduire si publicitate online.